Historie

Doelstelling
Het verstrekken van “foods and drinks” tegen de best mogelijke prijs-kwaliteit verhouding en de beste service.

Geschiedenis
Cafetaria ‘t Bijtje begon op 28 oktober 1995. Voorheen was het ook al een cafetaria, het was echter vervuild en verouderd. In het pand zijn al diversen bedrijven geweest zoals een groenteboer en een Indisch restaurant. Het assortiment was toen heel eenvoudig, een patatje en een kroketje was het wel. Tegenwoordig hebben wij een compleet aanbod van meerdere soorten frites (“gewone” Vlaamse en twister en schijfjes), vele snacks, verschillende warme en koude dranken, uitgebreid assortiment ijs, diversen broodjes en een uitgebreide plate-service kaart. De twister is een licht gekruide en gekrulde frites waar we veel fans voor hebben. Daarnaast bezorgen we in het centrum. Na direct na onze opening in 1995 verbouwd te hebben is er in 2004 alweer een verbouwing geweest. Er is een nieuwe vloer ingekomen, nieuwe tafels en bankjes en nieuwe vitrines. Enkele vitrines hebben we op wieltjes gezet. Hierdoor creëren we een flexibele inrichting. Een zogenaamde winter en zomeropstelling. Zomers het ijs aan de straatkant en in de winter de automatiek.

De zaterdag kroket
Wij hebben de zaterdag kroket geïntroduceerd, De zaterdag kroket is een kroket voor een zeer scherpe prijs. Tevens hebben wij naast de zaterdag kroket ook de aantrekkelijke weekaanbieding.

Erkend leerbedrijf
Om jonge vakgenoten op te leiden zijn we een aantal jaren geleden een erkend leerbedrijf geworden. Dit houd in dat wij mensen opleiden van fastfood medewerker tot bedrijfsleider fastfood.

Bedrijfshulpverlening
Als bedrijf ben je verplicht om per 50 medewerkers 1 bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Wij hebben er echter drie! Een bedrijfshulpverlener helpt bij calamiteiten zoals brand of het verlenen van eerste hulp. Wij hebben bewust voor drie bedrijfshulpverleners gekozen om er zoveel mogelijk op de werkvloer te kunnen hebben.

Verantwoord frituren
Wij frituren verantwoord.  Verantwoord frituren betekent dat wij met vloeibaar vet frituren. Vloeibaar vet bevat minder transvet en verzadigd vet en is daardoor beter voor de gezondheid dan vast vet.

Het team
‘t Bijtje heet een grote groep medewerkers, naast de eigenaresse Ingrid zijn er vier sleutelhouders, zes fastfoodmedewerkers en 2 bezorgers. Ingrid heeft de volledige leiding in handen en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ‘t Bijtje. De sleutelhouders openen en sluiten en zijn verantwoordelijk voor alles wat er op “hun” dag gebeurt. Iedere sleutelhouder heeft een eigen taak zoals het maken van een rooster, het bijhouden van de HACCP lijsten, maaltijden bereiden enzovoort. Daarnaast zorgen onze sleutelhouders voor bestellingen bij onze leveranciers. De fastfoodmedewerkers doen alle werkzaamheden die betrekking hebben op het bereiden van de bestellingen van onze klanten en het helpen van onze gasten. Uiteraard doen zij dit samen met onze sleutelhouders.