Terras

Op ons gezellige terras kunt u met goed weer ook heerlijk buiten genieten. Ons terras is gelegen in het historische centrum van Deventer en op het grootste stadsplein van Nederland. De Brink.

Deventer is een bezienswaardige maar vooral ook gastvrije Hanzestad met een monumentaal en zeer mooi historisch centrum. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen. De Brink is tevens het grootste stadsplein in Nederland en herbergt diverse monumentale panden en objecten.

Een blikvanger op het plein is de Waag, een laat-gotisch waaggebouw uit 1528 dat nu het Historisch Museum Deventer huisvest. Midden op het plein staat de Wilhelminafontein, die in 1898 bij een Deventer ijzergieterij gemaakt is. Ze werd geplaatst ter ere van de inhuldiging van koningin Wilhelmina én de aanleg van de stadswaterleiding. Voor het Penninckshuis, de toegang tot de achter de monumentale panden verborgen doopsgezinde kerk bevindt zich een standbeeld van Albert Schweitzer; de bekende tropenarts en zendeling heeft tijdens zijn leven meermalen het orgel van de Lebuïnuskerk bespeeld.